AMSTERDAM - Jongeren die voor veel overlast zorgen in Amsterdam kunnen rekenen op nieuwe maatregelen. Burgemeester Cohen kondigde dinsdag aan dat als iemand uit een groep rotzooi schopt, de hele groep wordt aangepakt. Deze nieuwe maatregel gaat per direct in.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Cohen komt hiermee nu hangjongeren opnieuw overlast veroorzaken in een Amsterdamse wijk. In en rond de Egidiusstraat in stadsdeel Bos en Lommer klagen buurtbewoners over onder meer intimiderend gedrag en geluidsoverlast. Vorige week trok een echtpaar aan de bel, omdat de problemen voor hen uit de hand liepen. Ze kregen bijvoorbeeld op een nacht rotte eieren tegen hun raam gegooid.

Brief

Het is bekend om welke jongeren het gaat, aldus een woordvoerster van Cohen. Leden van deze harde kern, die volgens haar niet in de buurt wonen, krijgen binnenkort een brief thuis waarin de nieuwe aanpak staat aangekondigd. Als dit niet helpt, overweegt de burgemeester een straatverbod of alcoholverbod.

Wilders

Ook Tweede-Kamerlid Wilders heeft zich het lot van de buurtbewoners aangetrokken. Hij had dinsdag een gesprek met het getroffen echtpaar en heeft Kamervragen gesteld over de kwestie. Hij had bovendien forse kritiek op het volgens hem nalatige optreden van Cohen.