DEN HAAG - Vier Nederlandse militairen in Afghanistan zijn dinsdag gewond geraakt toen hun voertuig naast de weg belandde en te water raakte. Drie van de vier raakten lichtgewond, de vierde militair is aan een slagaderlijke bloeding behandeld en is ook buiten levensgevaar. Dat heeft het ministerie van Defensie dinsdag gemeld. Alle militairen hebben zelf inmiddels hun familie geïnformeerd over het ongeval.

Het ongeval gebeurde in de provincie Baghlan in het noorden van Afghanistan op ongeveer 85 kilometer ten zuidoosten van de Nederlandse basis in Pol-e-Khomri. Direct na het ongeval is ter plaatse eerste hulp verleend door de medische verzorger uit het konvooi.

Om de gewonden snel te kunnen vervoeren naar een militair hospitaal, is de Nederlandse Chinook helikopter, die voor medische evacuaties gestationeerd is op Mazar-e-Sharif, uitgerukt en heeft de militairen naar het hospitaal in Mazar-e Sharif gebracht. Het voertuig verplaatste zich met vier andere voertuigen in een konvooi en hoort bij het provinciale reconstructie team PRT, dat is gestationeerd in Pol-e-Khomri.