DEN HAAG - Het gerechtshof in Den Haag gaat dinsdag verder met het horen van getuigen in de zaak-Soares. De 29-jarige G.H. werd in januari door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot vijftien jaar celstraf. De man schoot in februari 2003 de 13-jarige Sedar Soares door het hoofd, nadat een sneeuwbal vanaf een parkeerdek bij metrostation Slinge zijn auto had geraakt.

Het gerechtshof in Den Haag moet nu bepalen of H. inderdaad Soares heeft doodgeschoten. Vorige week hoorde het gerechtshof ook al getuigen in deze zaak. Toen trok een belangrijke getuige haar verklaring in. Eerder stelde zij vanuit de telefooncel nabij metrostation Slinge gezien zou hebben hoe H. zijn pistool trok en op de jongens schoot. Nu verklaarde zij niets gezien te hebben.

Deze getuige trok bij de rechtbank in Rotterdam ook al haar verklaring in. Volgens de rechtbank handelde de vrouw uit angst en waren haar verklaringen wel betrouwbaar. Mede door haar verklaring had justitie volgens de rechtbank genoeg bewijs om H. achter de tralies te krijgen.

De rechtbank in Rotterdam zei bij de veroordeling zich nauwelijks een onevenrediger reactie op een onschuldig vermaak te kunnen indenken, "dan het meermalen gericht schieten op een jongetje, alleen omdat verdachtes auto door een sneeuwbal was geraakt". De uit Curaçao afkomstige H. schoot volgens de rechtbank de jongen zonder pardon dood. Het trof de rechtbank dat het in dit geval niet zozeer ging om excessief geweld, maar "veeleer om een bijna automatische reactie".

Het hof heeft twee getuigen opgeroepen, die eerder niet op kwamen dagen. Als zij er zijn, zullen ze ondervraagd worden. Ook mag H. zelf zijn verhaal doen over wat er op de fatale avond gebeurd is. Aan het eind van de dag zal justitie een straf eisen.