ROTTERDAM - Van de twee moslima's die in juni als terreurverdachten zijn aangehouden, wordt Soumaya S. alleen vervolgd voor verboden wapenbezit met een terroristisch oogmerk. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft nog niet besloten of de uit voorarrest vrijgelaten Nederlandse moslima Martine van den O. zich voor de rechtbank moet verantwoorden.

Dat heeft een woordvoerster van het landelijk parket maandag gezegd. S. verschijnt dinsdag voor de rechtbank in Rotterdam. De arrestaties van deze vrouwen hadden verband met de aanhouding van vermeend kopstuk van de Hofstadgroep Nouriddin El F.. Deze verdachte droeg op het moment dat een arrestatieteam hem oppakte op een perron van het Amsterdamse spoorwegstation Lelylaan, een doorgeladen machinepistool. Soumaya werd samen met El F. in Amsterdam overmeesterd. Martine kort daarna in Rijswijk.

Nouriddin El F. wordt met de andere vermeende leden van de Hofstadgroep berecht. Naast lidmaatschap van deze vermoedelijke terroristische organisatie moet hij zich ook verantwoorden voor het bezit van het machinepistool met de bijbehorende munitie. De inhoudelijke behandeling van het proces tegen de Hofstadgroep begint op 5 december en duurt naar verwachting twee maanden.