HELLEVOETSLUIS - Basisschool De Kameleon in Hellevoetsluis rouwt maandagmorgen om de dood van de 8-jarige leerling, die zaterdag omkwam bij het familiedrama in Leidschendam. Directrice M. Hanewinckel liet weten dat in de school een hoek is ingericht waar leerlingen en hun ouders een condoleanceregister kunnen tekenen.

De 8-jarige jongen zat in groep vijf. Alle ouders van kinderen in die groep zijn zondagavond door de school gebeld met het verzoek hun kind te vertellen over de dood van hun klasgenootje. Ouders van kinderen uit andere klassen kregen een brief in de bus met het dramatische nieuws.

Tientallen ouders en kinderen hebben inmiddels het condoleanceregister getekend. "De reacties zijn hartverwarmend", zegt Hanewinckel, "Een kind schreef dat hij zijn klasgenootje weleens had gepest en dat hij daar nu zo'n spijt van heeft."

De school heeft hulp gekregen van Slachtofferhulp en maatschappelijk werk. Leerlingen en leraren kunnen nog de gehele week gebruik maken van de hulp. Vrijdag houdt de school met alle leerlingen een afsluitende dienst, zodat de kinderen afscheid kunnen nemen van de 8-jarige jongen.

Ook op de internetpagina van de school staan inmiddels ruim 25 condoleanceberichten van ouders, leerlingen en andere betrokkenen.