GLEN FALLS - Ten minste twintig oudere vakantiegangers zijn zondag omgekomen door een bootongeluk op Lake George, in het noorden van de Amerikaanse staat New York. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De twaalf meter lange rondvaartboot, de Ethan Allen, sloeg 's middags om door de golven die een voorbijvarend groter schip veroorzaakte. De boot vervoerde volgens nieuwszender CNN 48 senioren uit de buurt van Detroit (Michigan).

Enkelen gebruikten krukken of rolstoelen en konden zich niet snel in veiligheid brengen. Bovendien droegen niet alle opvarenden reddingsvesten. Op het moment van het ongeluk was het schip vijftien tot dertig meter van de wal verwijderd.

Ouderen

De Ethan Allen zakte enkele minuten na het ongeval weg in het kalme water van Lake George. Bootjes die te hulp schoten waren net op tijd om ouderen te redden die zich vastklampten aan het zinkende schip.

Camping

Reddingsdiensten gebruikten een nabijgelegen camping als tijdelijk mortuarium. Op televisiebeelden was te zien hoe langs de oever van het meer een rij witte lijkenzakken lagen. Omwonenden vertelden dat de eigenaar van het schip, Shoreline Cruises, een goede reputatie heeft.

Lake George ligt ongeveer 80 kilometer van Albany, de hoofdstad van New York, in het Adirondack-gebergte. Het pittoresk gelegen meer is een populair vakantieoord in het noorden van de staat.