Prins Andrew vindt dat hij zijn familie heeft teleurgesteld door te logeren bij de voor seksueel wangedrag veroordeelde multimiljonair Jeffrey Epstein. Dit gedrag "is onbetamelijk voor een lid van de Britse koninklijke familie", aldus de Britse hertog van York in een vrijdag vrijgegeven fragment van een donderdag opgenomen interview door de BBC, dat die omroep zaterdag uitzendt.

De Britse prins ligt sinds maanden onder vuur vanwege zijn banden met Epstein. Deze Amerikaanse zakenman maakte, in afwachting van zijn rechtszaak over het seksueel uitbuiten en misbruiken van tientallen minderjarige meisjes, in augustus op 66-jarige leeftijd een einde aan zijn leven.

Terugkijkend op zijn besluit om bij Epstein te verblijven, nadat de multimiljonair in 2007 voor het eerst veroordeeld werd voor prostitueebezoek, heeft de prins spijt. "Ik neem mezelf dat elke dag kwalijk. Het is onbetamelijk voor een lid van de Britse koninklijke familie. We proberen de hoogste gedragsregels aan te houden en ik heb mijn familie teleurgesteld. Zo simpel is het."

In 2015 werd de Britse prins genoemd in de civiele zaak tegen Epstein. Volgens een van de vrouwen die de Amerikaanse zakenman aanklaagden, zou de prins haar tussen 1999 en 2002 meerdere malen tot seks hebben gedwongen. Ze was in die periode minderjarig. Prins Andrew zegt in het BBC-interview zich dit niet te herinneren. Hij ontkent de vrouw ooit te hebben ontmoet.

Het volledige interview met prins Andrew is zaterdag om 22.00 uur (Nederlandse tijd) te zien op BBC Two.

Hoe Jeffrey Epstein de gemoederen blijft bezighouden
321
Hoe Jeffrey Epstein de gemoederen blijft bezighouden