GRONINGEN ( VVD-coryfee en oud-politicus Hans Wiegel gaat in een serie van tien spotjes voor de landelijke radio proberen ondernemers voor internet te winnen. Vanaf donderdag zijn spotjes te horen op Radio 1, 2, en 3.

De liberale veteraan probeert hiermee het laatste kwart ondernemers die het internet nog niet veel gebruikt, om bijvoorbeeld personeel te werven, op het digitale spoor te brengen.

De commercials moeten bedrijven overhalen personeelsadvertenties voortaan ook op internet te zetten in plaats van in het traditionele dagblad. "We hebben gekozen voor een niet direct jonge en flitsende persoonlijkheid, maar iemand die juist populair is bij de doelgroep, vaak de wat oudere ondernemer", aldus directeur J. Cruiming van www.nationalevacaturebank.nl, de grootste website voor vacatures in het land.

"Bij bedrijven zijn de directie of het hoofd personeelszaken vaak ook niet meer de jongste. Wiegel, tevens commissaris voor het bedrijf, zou de ideale persoon zijn deze groep alsnog over de streep te trekken."

Het veroveren van een nog groter marktaandeel op de vacaturemarkt op internet verloopt niet geheel zonder slag of stoot. De Nationale Vacuturebank moest eerder dit jaar voor de rechter verschijnen. Krantenconcerns Wegener en PCM wilden dat het Groningse bedrijf stopte met het pikken van personeelsadvertenties uit hun kranten om ze vervolgens op de eigen website te plaatsen.

Het bedrijf won het kort geding in Groningen, maar moet zich volgende maand nogmaals voor de rechter verantwoorden. Ditmaal in hoger beroep voor het gerechtshof in Leeuwarden.