MOSKOU - De belangrijkste onderhandelaar van de Tsjetsjeense leider Maschadov, Achmed Zakajev, heeft zondag in Moskou gesproken met Viktor Kazantsev, de gezant van de Russische president voor Zuid-Rusland. Dat hebben Zakajev en Kazantsev bevestigd.

Zakajev zei tegen het Russische persbureau Interfax dat Maschadov hem had gemachtigd gesprekken te voeren met Moskou over het beëindigen van de crisis in Tsjetsjenië. Zakajev werd tijdens de gesprekken in Rusland begeleid door Besim Tibuk, de voorzitter van de Liberale Democratische Partij in Turkije.

De gesprekken werden gehouden op het internationale vliegveld van Moskou en duurden twee uur. Na afloop van de gesprekken vloog Zakajev naar de Turkse stad Istanbul.

Kasantsev zei dat de gesprekken het begin waren van een zeer serieuze dialoog. Over de inhoud van het overleg deden de twee gesprekspartners geen mededelingen.

Het is voor het eerst keer dat er directe onderhandelingen werden gehouden tussen een afgezant van Maschadov en het Kremlin, sinds het begin van de laatste strijd om het opstandige gebied ruim twee jaar geleden.

/NIEUWSGeschiedenis Tsjetsjeens conflict