ONDERDENDAM - De Groningse politie heeft donderdagmiddag een einde gemaakt aan de ontvoering van een 9-jarig meisje. Dat was mede te danken aan het zusje van het meisje. Zij noteerde het kenteken van de auto van een man die haar zusje in zijn bestelbus had gesleurd.

De ontvoering begon donderdagmiddag omstreeks vier uur aan de Winsumerweg in Onderdendam. De bestuurder van een bruin busje dwong toen het 9-jarig meisje met gebruik van geweld om in zijn busje te stappen. De Regiopolitie Groningen zette, nadat haar zus het kenteken had doorgegeven, daarop alle beschikbare eenheden in voor een zoekactie.

Een politiepatrouille traceerde het busje een uur later aan de Beneluxweg in Groningen en dwong de bestuurder te stoppen. In het voertuig zaten een 33-jarige man uit Groningen en het meisje uit Onderdendam. De man werd aangehouden voor wederrechtelijke vrijheidsberoving. Het meisje is onderzocht door een arts en overgedragen aan haar familie. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de ontvoering.