MADRID - In het klooster van El Escorial, even buiten Madrid, is donderdag het Spaanse huwelijk van het jaar gesloten. Ana Aznar, de 20-jarige dochter van de Spaanse premier José Maria Aznar, trouwde met de 31-jarige Alejandro Agag.
El Escorial

Hij was een rijzende ster in de Volkspartij van de premier en een tijd lang diens persoonlijk adviseur tot hij bankdirecteur werd.

Onder de circa duizend gasten waren de Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sofia, de Britse premier Tony Blair met zijn echtgenote Cherie en premier Silvio Berlusconi van Italië.

Naast vele andere buitenlandse hoge gasten was ook het voltallige Spaanse kabinet uitgenodigd. Ook beroemdheden uit de showbizz, zoals de Spaanse zanger Julio Iglesias waren van de partij. Zo'n tweehonderd journalisten volgden de aankomst van de genodigden.

Als locatie was vooral om veiligheidsredenen voor het klooster gekozen. El Escorial werd in de 16e eeuw gebouwd door Filips II. De veiligheidsdiensten vormen het enige element van de bruiloft dat de staat betaalt; de rest is voor particuliere rekening. Kleine linkse partijen wilden dat van tevoren weten. Ze hadden in het parlement schriftelijke vragen aan de regering gesteld over de kosten.