CAIRO - Een verslaggever van de Arabische nieuwszender al-Jazeera heeft in Pakistan gesproken met twee islamitische strijders van de terreurgroep al-Qaeda die betrokken zijn geweest bij de aanslagen van 11 september.
al-Jazeera

In een speciale uitzending van de nieuwszender donderdagavond, meldde de verslaggever onlangs te hebben gesproken met Khalid Sheikh Mohammed, lid van het terroristische netwerk van Osama bin Laden. Hij wordt ervan verdacht te hebben meegeholpen met de voorbereidingen van de aanslagen en staat in de Verenigde Staten op de lijst van de tien meest gezochte personen.

Bij het gesprek, dat in de Pakistaanse havenstad Karachi plaatshad, was ook Ramzi Binalshibh aanwezig. Hij heeft in het Duitse Hamburg een appartement gedeeld met Mohammed Atta, de verwonderstelde leider van de negentien kapers die op 11 september de aanslagen op de torens van het World Trade Centre in New York en het Pentagon in Washington pleegden.

Zowel Mohammed als Binalshibh zou zijn identiteit hebben toegegeven tegenover de verslaggever, terwijl een Midden-Oosten-deskundige van het nieuwsstation hun identiteit zou hebben vastgesteld. Al-Jazeera kondigde donderdagavond aan binnenkort delen van het interview te zullen uitzenden.