UTRECHT - Drie minderjarigen die zich woensdag voor de rechtbank in Utrecht moesten verantwoorden omdat zij hun boete voor hun weigering zich te identificeren niet hebben betaald, zijn er relatief goedkoop van afgekomen. Geen van hen kreeg de verwachte boete van 60 euro opgelegd.

Daphne uit Nieuwegein verscheen als eerste voor de Utrechtse kantonrechter. De boete van 50 euro die zij in januari kreeg, omdat zij geen identificatiebewijs kon tonen, had ze nog niet betaald omdat ze "nooit een herinnering heeft gekregen". Ze werd veroordeeld tot het betalen van 40 euro.

Niet-betalers

De rechter maakte duidelijk zo veel mogelijk rekening te houden met de persoonlijke situatie van de niet-betalers. Zo werd de tweede minderjarige veroordeeld tot het betalen van 25 euro, omdat hij weliswaar geen geldig identificatiebewijs bij zich droeg maar wel een brommercertificaat. De derde kreeg 50 euro opgelegd.

In totaal moesten woensdag zeven minderjarigen voor de rechter verschijnen, vier van hen kwamen niet opdagen. Zij worden bij verstek veroordeeld tot een boete van 60 euro.