EDE - Een arrestatieteam van de politie Gelderland-Midden heeft vrijdagmorgen een einde gemaakt aan een gijzeling in Ede. Een -jarige inwoner van die plaats hield sinds donderdagavond zijn -jarige zoon in gijzeling. De Edenaar is aangehouden.

Kort na half tien donderdagavond meldden familieleden bij de politie dat de Edenaar zijn zoon gijzelde en bedreigde met een mes.

De zoon mocht van zijn vader wel familie bellen, maar de man dreigde hem te doden als er politie ingeschakeld zou worden. Omdat er sprake was van een gevaarlijke situatie, besloot de Edese politie in overleg met justitie in Arnhem om het arrestatieteam in te schakelen.

Het team heeft enkele uren rond het huis geobserveerd. Tegen half twee vrijdagmorgen zag de zoon kans naar buiten te vluchten. Zijn vader kwam achter hem aan en liep regelrecht in de armen van het arrestatieteam.

Hij is ingesloten en wordt vrijdag verhoord. De aanleiding voor de gijzeling ligt volgens een woordvoerder van de politie in de relationele sfeer. De zoon kwam daar donderdagavond met zijn vader over praten. Er is uiteindelijk niemand gewond geraakt.