DOETINCHEM - Claudia Melchers is tijdens haar ontvoering vastgehouden op bungalowpark Stroombroek van Landal Greenparks in het dorpje Braamt, vlak bij Doetinchem. Dat hebben journalisten van De Gelderlander ontdekt.


Het huisje is eind vorige week door de politie ontdekt als verblijfplaats

De 37-jarige miljonairsdochter werd gevangen gehouden in een zespersoons vakantiehuisje. Justitie heeft dinsdag bevestigd dat dat huisje haar verblijfplaats was. Claudia's vader heeft een beloning van 1 miljoen dollar uitgeloofd voor tips die leiden tot aanhouding van de ontvoerders.


Het huisje ligt achter in het vakantiepark

Sporen

Het huisje is eind vorige week door de politie ontdekt als verblijfplaats van de twee dagen ontvoerde vrouw. Sinds die tijd is de recherche bezig geweest met alle mogelijke onderzoeken om sporen van de daders te vinden.

Melchers werd 12 september ontvoerd uit haar huis in Amsterdam. Na twee dagen werd zij in Arnhem vrijgelaten.

Het huisje ligt achter in het vakantiepark, aan de zijkant. Melchers werd vastgehouden in huisje 222. Dat was op 5 september voor drie weken gehuurd. Volgens de buren hebben 'Zuid-Amerikaanse' types het huisje bewoond, van wie er één vloeiend Nederlands sprak.

Duitse radio

Park Stroombroek ligt vlak langs de A18. De huisjes zien eruit als boerderijtjes en liggen vrij ver uit elkaar. Het park ligt aan een meer. Braamt, gemeente Montferland, in de Achterhoek ligt dicht bij de grens met Duitsland. Het is heel goed mogelijk dat Claudia Duitse radio of tv heeft gehoord.

Adresgegevens

Het park heeft de door de ontvoerders opgegeven adresgegevens aan de politie overhandigd. Achter de dichte gordijnen van het huisje is duidelijk dat de forensische onderzoekers de boel binnenstebuiten hebben gekeerd. De keuken, badkamer en het trapgat zitten onder zwart magnesiumpoeder. Dat gebruikt de recherche om vingerafdrukken aan het licht te brengen. Het servies op het aanrecht lijkt grotendeels ongebruikt.

Matrassen

Op de bovenverdieping, waar Melchers werd vastgehouden, zijn de matrassen en het beddengoed overhoop gehaald. Op de wanden zit overal magnesiumpoeder. De slaapkamer aan de achterzijde biedt uitzicht op bomen en een weiland.

Als de parkdirectie erachter komt dat het huisje niet is afgesloten, gaat alsnog het slot erop. Onder de parkbezoekers overheerst de verbazing. Niemand heeft de afgelopen weken iets vreemds gemerkt. Je bent op vakantie en dus ook iets minder alert, zegt een vakantiegangster.

Schoonmaakbeurt

De bungalow is één van de meer afgelegen huisjes op het park, maar dat is volgens parkdirecteur Jansen toeval. Toen ze dit huisje boekten, was 87 procent van het park bezet. Er was dus weinig keus. Jansen verwacht dat bungalow 222 na een grote schoonmaakbeurt weer gewoon voor verhuur beschikbaar is.