HONGKONG - De mysterieuze vrouw die begin deze maand naakt werd aangetroffen in de voormalige Britse kroonkolonie Hongkong, blijkt een 41-jarige Zwitserse te zijn, meldde de krant South China Morning Post zondag. Haar identiteit is niet bekendgemaakt.

De vrouw, die kennelijk aan geheugenverlies lijdt, heeft aan de autoriteiten verteld dat zij 'misschien' lerares was in de Zuid-Chinese stad Kanton, maar zij heeft geen idee hoe zij in Hongkong is beland.

Aanvankelijk slaagde de politie er niet in de vrouw aan de praat te krijgen, ook niet met behulp van tolken in diverse talen. Maar uiteindelijk is zij wel gaan spreken, zij het volgens de politie weinig samenhangend.

De vrouw blijft voorlopig nog in de kliniek waar zij onderzocht wordt. De politie vreest dat zij uiteindelijk Hongkong zal verlaten zonder dat duidelijk is geworden wat er gebeurd is.

Het verhaal over de vrouw doet denken aan dat van de 'pianoman', die de gemoederen in Europa maandenlang na zijn vondst aan de Britse kust in beroering hield. De man leek niet te kunnen spreken, maar wist wel via een tekening duidelijk te maken dat hij piano wilde spelen. Maandenlang lukte het niet zijn identiteit te achterhalen, maar uiteindelijk bleek het te gaan om een twintigjarige Beierse boerenzoon met psychische problemen.