HEEMSTEDE - Een 37-jarige automobilist uit Haarlem is zaterdag tijdens een achtervolging bij een inhaalpoging op de Hereweg in Heemstede frontaal op een tegenligger gebotst. De Haarlemmer overleed ter plekke. De 80-jarige automobilist die uit de tegengestelde richting kwam, ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

De Haarlemmer veroorzaakte eerder die dag omstreeks 09.00 uur een aanrijding in Hillegom. Hij ging er na de aanrijding vandoor en werd achtervolgd door de aangereden automobilist. Na een achtervolging van zeven kilometer passeerde de Haarlemmer in Heemstede een vluchtheuvel aan de linkerkant. Hij kon de tegenligger, een 80-jarige man uit Vogelenzang, niet ontwijken waardoor een frontale botsing ontstond. Het ongeluk vond plaats op de Hereweg ter hoogte van de Van Merlelaan.

De politie zegt niet deel te hebben genomen aan de achtervolging. De politie was gewaarschuwd en met een auto onderweg. De agenten waren wel zo dichtbij dat ze de aanrijding zagen gebeuren. De politie stelt een onderzoek in naar de omstandigheden die tot het ongeluk leidden.