NISTELRODE - Een ernstig verkeersongeval op de N50 tussen Oss en Uden heeft zaterdagmorgen omstreeks half acht het leven gekost aan drie personen. Dat meldde de politie zaterdag.

Twee personenauto's kwamen frontaal met elkaar in botsing. Een van de bestuurders haalde ter hoogte van Nistelrode een voorganger in en kwam daarbij in botsing met een tegenligger. De drie inzittenden van de auto's zijn ter plaatse overleden.

Op diezelfde weg raakte eerder die nacht een politiewagen met twee agenten betrokken bij een ongeval ter hoogte van Nistelrode. Door onbekende oorzaak botste de politieauto frontaal tegen een tegenligger. Er zijn zeven gewonden gevallen, van wie er twee zwaargewond zijn.

De politiemensen behoren tot de lichtgewonden. Zij maken deel uit van het korps Brabant-Noord en waren te hulp geroepen door hun collega's uit Eindhoven.

Snelheidsbeperking

De N50 bij Nistelrode maakt deel uit van de nieuwe vierbaansweg A50 Eindhoven - Oss. Het gedeelte van de weg waar zaterdag beide ongevallen gebeurden, is nog in aanleg. Ter plaatse is de weg versmald tot twee rijstroken en geldt er een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. De politie onderzoekt of de veroorzaker van het ongeval te hard gereden heeft.

De identiteit van de dodelijke slachtoffers is nog niet bekend.