STEIN - De criminelen die afgelopen woensdag met veel geweld een geldwagen in Stein overvielen, zijn er zonder buit vandoor gegaan. Dat heeft directeur P. Verzendaal van Geldnet vrijdag gezegd. Het bedrijf kon dat controleren omdat het de geldauto vrijdag terugkreeg van de Limburgse recherche.

Ook een soortgelijke overval, elf weken geleden eveneens in Stein, leverde de daders niets op. Volgens Verzendaal was dat ook al zo bij vier soortgelijke overvallen op wagens van het zusterbedrijf in België en op een geldwagen in Noord-Frankrijk. "Ze worden steeds desperater", signaleert Verzendaal.

Cassettes

De bende heeft de cassettes in het gangpad van de bestelauto geopend maar die waren leeg. Vervolgens is nog geprobeerd tegen de wand bevestigde kluisjes te openen met explosieven maar dat is mislukt.

Met de twee berijders van de geldwagen gaat het goed. De werknemer die lichtgewond raakte is weer uit het ziekenhuis. Beiden krijgen begeleiding.

Inzet

De geldtransportbedrijven Brinks en Geldnet praten volgende week met de top van Justitie over de overvallen op geldwagens in het Limburgse Stein. Zij willen extra inzet van politie en justitie om de daders, waarschijnlijk steeds weer dezelfde bende, zo snel mogelijk achter tralies te krijgen.

Geldnet is onderdeel van het Deens-Engelse Group4 Securicor.