NEW ORLEANS - Door de zware regenval en de harde wind van vrijdag is een dijk in New Orleans gebroken. Daardoor stroomt het water opnieuw de laaggelegen wijken van de stad in.

Een dijk aan de oostkant van de stad hield de druk van het water niet. "Water stroomt de wijk in. Het is maar goed dat er geen mensen zijn. Alleen de huizen kunnen schade oplopen", zei luchtmachtgeneraal Bill Caldwell.

Met het oog op de komst van de orkaan Rita zijn de dijken in New Orleans de afgelopen dagen met zandzakken versterkt. Dat baatte niet bij de laaggelegen wijk Ninth Ward, waar het water over de dijk stroomde. De vrijwel verlaten buurt was een van wijken in New Orleans die het zwaarst werden getroffen door de orkaan Katrina.

De autoriteiten hadden wel rekening gehouden met een overstroming, maar pas nadat Rita het land zou hebben bereikt. In de deels door Katrina verwoeste stad zijn juist deze week de overstroomde straten goeddeels leeggepompt. Nog niet alle waterpompinstallaties in de stad zijn weer actief.