LONDEN - De Britse politie heeft vrijdag op het vliegveld van Manchester een van terrorisme verdachte man gearresteerd. Dat hebben Britse media gemeld. De man zou door een veiligheidsdeur zijn gegaan en kreeg daardoor toegang tot een terrein waar vliegtuigen waren geparkeerd.

De politie werd gealarmeerd toen de verdachte, die een Arabisch uiterlijk zou hebben, met een zwarte tas onder de vleugel van een van de toestellen doorliep. Na een korte schermutseling hielden agenten de man aan. Zij gebruikten een zogenoemde Tasergun om de verdachte met een stroomstoot onschadelijk te maken.

De explosievenopruimingsdienst bracht volgens de omroep BBC later op de ochtend een verdacht pakket gecontroleerd tot ontploffing.

De autoriteiten lieten een deel van de internationale luchthaven ontruimen. Daardoor liepen vluchten vertraging op en ontstond rond het Noord-Engelse vliegveld een verkeerschaos. Aan het eind van de ochtend werd het vliegveld, dat jaarlijks door 19 miljoen passagiers wordt aangedaan, weer vrijgegeven.

Aanslagen

De Britse autoriteiten zijn extra gespitst op mogelijke terroristen sinds de aanslagen van 7 juli op het openbaar vervoer van Londen. Die kostten 52 reizigers en vier zelfmoorddaders het leven. Twee weken later probeerden vier mannen een vergelijkbare aanslag uit te voeren, maar daardoor raakte niemand gewond.