AMSTERDAM - Een arrestatieteam heeft donderdagmiddag in Amsterdam een 33-jarige man aangehouden die betrokken zou zijn geweest bij de beschieting van vier agenten dinsdagavond in de hoofdstad. In hetzelfde onderzoek trof de politie in een woning een grote hoeveelheid wapens en munitie aan, meldde een woordvoerder vrijdag.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het is onbekend of het gaat om de schutter en zijn woning. De rol van de aangehouden verdachte moet nog worden onderzocht, aldus de politie. Het onderzoek naar de overige vier betrokkenen gaat door.

De rechercheurs kwamen dinsdag op de Waterschapstraat in Amsterdam-Osdorp onder vuur te liggen tijdens een onderzoek naar illegale geldstromen. De agenten wilden een man arresteren die ze al de hele dag volgden.

Zoekactie

De verdachte reed in een auto met vier andere personen. Toen de politie de mannen wilden arresteren, sprongen ze uit de auto en zetten het op een lopen. Een van hen draaide zich om, trok een vuurwapen en schoot minstens drie keer op de rechercheurs. Niemand werd geraakt. Een grote zoekactie leverde niet direct iets op.

Eerder op dinsdagavond werden zeven andere mannen gearresteerd op verdenking van het witwassen van geld en deelname aan een criminele organisatie.