ZEIST - Het echtpaar en hun vier minderjarige dochters uit Zeist die al zeker een maand spoorloos zijn, zijn gezien in Duitsland. Na de uitzending van het televisieprogramma Vermist vorige week vrijdag kwam donderdag een tip binnen dat het gezin die ochtend was vertrokken van een boerencamping in de omgeving van Bielefeld in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, aldus de politie van Utrecht vrijdag.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De plaatselijke Duitse politie werd ingeschakeld, maar het gezin was reeds vertrokken. Een Nederlands echtpaar dat het vermiste gezin mogelijk had gezien, is ondervraagd. Het herkende het gezin van foto's die de politie liet zien.

Het gezin staat internationaal gesignaleerd en de politie in Duitsland is attent op het gezin. Ook schakelt de politie van Utrecht vrachtwagenchauffeurs in om naar het gezin uit te kijken.

Op 17 september gaf de politie de foto's van de vier minderjarige meisjes van het gezin vrij. De dochters in de leeftijd van 9 tot 15 jaar zouden in augustus uit huis moeten worden geplaatst en onder toezicht worden gesteld van de Stichting Gereformeerd Jeugdwelzijn (SGJ). Toen die stichting contact opnam met de ouders, bleek het gezin verdwenen. De twee zonen van de familie, 16 en 17 jaar oud, waren eerder onder toezicht van de SGJ gesteld.

Na het tonen van de foto's van de kinderen en de vader en moeder in de media kwamen tachtig tips binnen bij de politie. De vader, moeder en vier dochters zijn al meer dan een maand spoorloos. Hoewel er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf, is de politie ongerust.

De politie was op 11 augustus bij de woning van het gezin, toen agenten reageerden op een melding van een gaslek. Het lek bleek met opzet veroorzaakt. Een door de ouders gehuurde auto, die op 13 augustus moest worden ingeleverd bij het huurbedrijf, werd niet teruggebracht.

Mogelijk bestaat er een verband tussen de verdwijning en aangiften tegen de vader wegens oplichting. De man heeft een rijschool.