De rechter in Antwerpen heeft besloten dat Imanuelle Grives nog minstens een maand blijft vastzitten in afwachting van haar proces. De actrice moest voor de raadkamer verschijnen, nadat ze onlangs in België met een grote hoeveelheid drugs in haar bezit was opgepakt.

De advocaten van de actrice vroegen de rechter om de voorlopige hechtenis op te heffen. Dit verzoek werd echter afgewezen, omdat er ernstige bezwaren tegen vrijlating zijn.

Ze blijft voorlopig vastzitten op "verdenking van mededaderschap handel verdovende middelen en psychotrope stoffen", meldt het Belgische openbaar ministerie. Grives moet over een maand weer voor de rechter verschijnen.

Grives en haar advocaten bespreken nu de mogelijkheid van een hoger beroep. Haar advocaat Koen Vaneecke zegt in gesprek met NU.nl dat zij tot maandag 16.00 uur tijd hebben om het hoger beroep in te dienen. Waarschijnlijk zal maandag bekend worden of er tot hoger beroep wordt overgegaan.

Actrice 'beseft dat ze hulp moet zoeken'

Haar management laat vrijdag in een verklaring weten dat Grives is aangeslagen en "begrijpt dat veel mensen zich zorgen maken over hoe het met haar gaat en dat er veel vragen zijn over haar situatie".

"Deze uitspraak is een grote teleurstelling voor Imanuelle en haar familie. Dit betekent dat zij vooralsnog niet naar huis mag om zich in Nederland voor te bereiden op de rechtszaak", aldus het management.

"Ze beseft dat ze professionele hulp moet zoeken om te kijken hoe het kan dat ze in deze situatie is beland."

Actrice had meer dan honderd pillen en 20 gram cocaïne bij zich

De 34-jarige Grives werd afgelopen zondag op het festival Tomorrowland opgepakt. Volgens het openbaar ministerie droeg ze onder meer honderd xtc-pillen, 20 gram cocaïne, een kleine 10 gram ketamine en enkele hoeveelheden MDMA en amfetamine bij zich. Ook op de Airbnb-locatie waar de actrice verbleef werden drugs aangetroffen.

"Ze is bij de ingang opgepakt en heeft bekend dat ze het al verkocht had op het terrein en ook aan haar vriendinnen die mee waren. Over de drugs die op de Airbnb-locatie gevonden werden, heeft ze verklaard dat die van haar zijn", aldus woordvoerder Stephanie Chomé van het Parket Antwerpen.

Grives brak als actrice door met haar hoofdrol in de film Alleen Maar Nette Mensen. Daarna verscheen ze onder meer in de series Celblok H, SpangaS en Flikken Rotterdam. Ook deed ze mee aan Wie Is De Mol? en It Takes Two.