ENSCHEDE - Twee personeelsleden van een vestiging van de SNS Bank in Enschede zijn donderdag bedreigd met een vuurwapen en vastgebonden door een ontevreden klant. Dat gebeurde nadat hij te horen kreeg dat hij geen geld meer kon opnemen omdat zijn rekening was geblokkeerd. Dat liet de politie donderdagavond weten.

De man kwam rond 15.30 uur het bankgebouw aan de Tromplaan binnen waar hij een gesprek had met de twee medewerkers. Toen bleek dat hij geen geld meer kon krijgen, trok de man een vuurwapen uit zijn binnenzak en dwong het personeel daarmee de blokkering op te heffen.

Daarna bond hij de twee personeelsleden provisorisch vast en ging naar buiten om geld te pinnen. De twee geknevelde personeelsleden wisten zich na korte tijd te bevrijden. Omdat niet duidelijk was of de dader na het pinnen de bank weer was binnengelopen, zette de politie een arrestatieteam in om het pand te doorzoeken. Het team ging de bank om 18.30 uur binnen. Nadat was gebleken dat de dader niet meer aanwezig was, werd het gebouw na ruim een uur vrijgegeven.

De dader is na zijn actie verdwenen. De bank heeft de identiteit van de man aan de politie doorgegeven die nog zoekt naar de dader. Tijdens het onderzoek van de politie werd de Tromplaan volledig afgezet door agenten. Bewoners en medewerkers van bedrijven in de straat mochten niet naar buiten totdat de politie het bankgebouw volledig had doorzocht.

Slachtofferhulp

Volgens een woordvoerder van de politie duurde het enige tijd voordat het arrestatieteam de bank binnen ging omdat de leden van deze eenheid van "elders" moesten overkomen en eerst uitvoerig voorgelicht zijn over de situatie. Het geschrokken personeel is overgebracht naar het politiebureau waar ze werden opgevangen door slachtofferhulp. Voordat het speciale team de bank binnenging, werd het gebouw vanaf de straat in de gaten gehouden door de politie om een eventuele ontsnapping van de dader tegen te gaan.