Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Woensdag 17 juli: herdenkingen van de MH17-ramp, de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse en wateroverlast in Zuid-Azië.

De slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 zijn woensdag op meerdere plekken herdacht. Het is woensdag vijf jaar geleden dat het toestel uit de lucht werd geschoten boven Oekraïne.

De nationale herdenking vond plaats bij het Nationaal Monument MH17 in het Noord-Hollandse Vijfhuizen. (Foto: Reuters)

Dylan Groenewegen eindigde in de elfde etappe van de Tour de France nipt op de tweede plaats. De Amsterdammer werd in het Franse Toulouse met een verschil van 1 millimeter afgetroefd door Caleb Ewan. (Foto: Pro Shots)

Na de tweede dag van Nijmeegse Vierdaagse waren nog 42.691 wandelaars over. Er zijn woensdag 1.350 lopers niet gestart of onderweg uitgevallen. (Foto: Pro Shots)

De Duitse defensieminister Annegret Kramp-Karrenbauer met haar voorganger Ursula von der Leyen bij het ministerie van Defensie. Von der Leyen heeft haar functie neergelegd om voorzitter van de Europese Commissie te worden. (Foto: Getty Images)

Een ontheemde vrouw in Nepal slaapt in een klaslokaal van een middelbare school. Nepal is een van de Aziatische landen die momenteel kampt met grote wateroverlast door moessonregens. (Foto: Reuters)

Kinderen tijdens de PSV-fandag bij het Philips Stadion. (Foto: Pro Shots)

Bezoekers konden ook handtekeningen krijgen van PSV-spelers. (Foto: Pro Shots)

Emma Coronel Aispuro, de vrouw van de Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán Loera, beter bekend als 'El Chapo', verlaat de rechtbank in New York. De rechter heeft haar man veroordeeld tot een levenslange celstraf. (Foto: Getty Images)