Na een week met spannende ritten en veel Nederlands succes is het rustdag in de Tour de France. Daarom zat wielerkenner Mart Smeets dinsdagmiddag een uur lang klaar op NUjij om al jouw vragen over de ronde van Frankrijk te beantwoorden.

De vragensessie is inmiddels voorbij en de reacties onder dit artikel zijn gesloten. De vragen en antwoorden zijn hieronder natuurlijk nog wel te lezen.

De tussenstand kan worden opgemaakt na een intensieve eerste week. Fransman Julian Alaphilippe draagt het geel en de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma deed het voortreffelijk met liefst vier etappezeges.

Encyclopedie

Smeets is een lopende 'Tour de France-encyclopedie'. Van 2003 tot en met 2014 presenteerde hij De Avondetappe bij de NOS. Tijdens de Ronde van Frankrijk ontving de presentator samen met vaste gasten als Rob Harmeling en Thijs Zonneveld mensen uit de sportwereld en sportliefhebbers.

Deze zomer bespreekt Smeets de Tour in een dagelijkse videocolumn op NU.nl. In een paar minuten neemt hij de kijker mee langs opvallende zaken uit de afgelopen etappe. De video's over de Tour de France komen dagelijks tussen 20.00 en 21.00 uur op de voorpagina van NU.nl en op NU.nl/Mart.