JAKARTA - In de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn de afgelopen dagen twee kinderen van 2 en 5 jaar overleden die mogelijk zijn besmet met het vogelgriepvirus. Dat berichtte The Jakarta Post in de donderdageditie. Aanvankelijk was sprake van het overlijden van een kind.

In beide gevallen moet de precieze doodsoorzaak nog worden vastgesteld. Eerste testen op het overleden 5-jarige meisje wezen niet op een besmetting met het gevaarlijke H5N1-virus. Jakarta bevestigde tot dusver vier sterfgevallen door vogelgriep.

Volgens The Jakarta Post zijn momenteel nog negen mensen onder behandeling in ziekenhuizen in de hoofdstad waarbij het vermoeden bestaat dat een vogelgriepbesmetting hebben.

Virus

Het betrokken virus kan mensen besmetten door contact met besmette kippen of andere vogels, maar tot dusver zijn er nog geen besmettingen vastgesteld van mens op mens. De wereldgezondheidsorganisatie WHO is bevreesd voor een mutatie van het virus waardoor deze vorm van besmetting ook kan plaatshebben. Het probleem zou daarmee veel groter worden. De levens van mogelijk miljoenen mensen zouden dan in gevaar zijn.