LOS ANGELES - Een Airbus 320 van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue heeft in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) een noodlanding moeten maken op de luchthaven van Los Angeles. De noodlanding, die goed afliep, was rechtstreeks te zien op de Amerikaanse nieuwszender CNN. De kist had problemen met het landingsgestel. Er waren 139 passagiers en zes bemanningsleden aan boord.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het toestel was van Burbank in Californië vertrokken voor een trip naar New York. Het landingsgestel ging evenwel niet naar binnen omdat de wielen aan de voorzijde scheef kwamen te staan. Voor de landing vloog het toestel over zee om brandstof te lozen.

Voorwielen

Tijdens de landing vlogen de vlammen van de gekantelde voorwielen af, maar toen het vliegtuig tot stilstand kwam, was het vuur al gedoofd. Kort daarna konden de passagiers de kist verlaten. Voor zover bekend vielen er geen gewonden.

Op de luchthaven waren alle hulpdiensten paraat. Het toestel vloog geruime tijd rondjes om technici op de grond de tijd te geven om de schade te taxeren en om de brandstoftanks zo leeg mogelijk te maken.

Prijsvechter

JetBlue is een succesvolle 'prijsvechter' in de Amerikaanse markt, die volgens Amerikaanse media geen geschiedenis heeft van technische problemen of ongevallen. De maatschappij bestaat sinds 2000 en heeft haar basis in New York.