DRIEBERGEN - De politie gaat vaker controleren op bumperklevers. Het aantal controles stijgt volgend jaar naar 160 tegen 120 dit jaar.

Dat heeft een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten KLPD woensdag desgevraagd gezegd. Het gebeurt via een controlesysteem met videocamera's op viaducten. De boetes voor agressieve klevers zijn fors. Ze kunnen oplopen tot 370 euro en zes maanden ontzegging van het rijbewijs.

De politie streeft ernaar de bumperklever zoveel mogelijk ter plekke aan te houden. Het videoteam waarschuwt een agent op de motor die achter de overtreder aangaat. "We willen ze direct confronteren met hun kwalijke gedrag. We kunnen ze de beelden laten zien", aldus een woordvoerder.

De politie streeft ernaar het aantal controles op bumperkleven jaarlijks te laten stijgen. Onlangs lanceerde verkeersminister Peijs nog een campagne tegen "hufterig" gedrag, asociaal en agressief rijgedrag.

Bij de controles werkt een mobiel camerateam samen met motorrijders op de weg. Het is de bedoeling elk jaar het aantal controles te verhogen met twintig.