Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Vrijdag 5 juli: start van zomervakantie zorgt voor drukte op Schiphol, uitspraak in hoger beroep Michael P. en Oranjevrouwen werken voorlaatste training af richting WK-finale.

Een uitzinnige menigte in Soedan viert de bereikte overeenkomst tussen de militaire machthebbers en de oppositie over een overgangsregering. Het land wordt de komende drie jaar door afwisselende partijen geregeerd. (Foto: AFP)

Michael P. is vrijdag opnieuw veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs voor het verkrachten en doden van Anne Faber in september 2017. Het hof veroordeelde P. in hoger beroep voor het doden van Faber om de verkrachting te verhullen, maar acht moord, waarbij sprake is van een vooropgezet plan, niet bewezen. (Foto: ANP)

Veel rook bij brand in plasticrecyclingbedrijf Amsterdam
Veel rook bij brand in plasticrecyclingbedrijf Amsterdam

De brandweer moest vrijdagochtend massaal uitrukken voor een grote brand op een industrieterrein in het Amsterdamse Westelijk Havengebied.

Saoedische en buitenlandse motorclubs rijden vrijdag een rondje om de Saoedische hoofdstad Riyad. (Foto: AFP)

Bij een explosie in een flatwoning aan de Van der Waalsstraat in Vlaardingen zijn vrijdagochtend twee mensen om het leven gekomen. De oorzaak van de ontploffing wordt nog onderzocht. (Foto: Pro Shots)

Een groep Mexicanen kijkt iets na middernacht naar het afsluitende vuurwerk van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag. (Foto: AFP)

De Oranjevrouwen trainden vrijdag zonder een groot deel van de basisspelers voor de WK-finale van zondag. Onder anderen Desiree van Lunteren, Shanice van de Sanden, Sari van Veenendaal, Merel van Dongen, Stefanie van der Gragt, Sherida Spitse, Vivianne Miedema en Lieke Martens lieten de voorlaatste training schieten en werkten een hersteltraining af. (Foto: ANP)

Drukte op Schiphol aan de start van de zomervakantie. De luchthaven zegt "klaar te zijn" voor de drukte. (Foto: ANP)

Zandsculpturen van Harry Potter in de tuinen van kasteel Warmelo. (Foto: Mirjam Smits)