AMSTERDAM - De rechter-commissaris in Amsterdam heeft woensdag een 27-jarige beveiliger van een Albert Heijn-supermarkt die ervan wordt verdacht een klant zwaar te hebben mishandeld, voorlopig vrijgelaten. De rechter stelde daarbij als voorwaarde dat hij de komende tijd niet als beveiliger werkzaam mag zijn. Dat heeft de advocaat van de verdachte, P. Plasman, woensdag bekendgemaakt.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De beveiligingsmedewerker zou vorige week woensdag een 42-jarige klant die hij, naar later bleek ten onrechte, verdacht van winkeldiefstal onder meer een gebroken kaak hebben geslagen. Het incident deed zich voor in de AH-vestiging aan het Lambertus Zijlplein in Amsterdam-Geuzenveld.

Afspraak

De politie arresteerde de beveiliger maandagochtend. Albert Heijn maakte dinsdag bekend dat de man niet meer voor het supermarktconcern zal mogen werken. Daarover is een afspraak gemaakt met het beveiligingsbedrijf waar de man in dienst is.

De beveiliger meende dat de betrokken klant iets had gestolen en sommeerde hem mee terug te komen, de winkel in. Daar ontstond een woordenwisseling en vervolgens een handgemeen. Nadat de klant een bonnetje had laten zien, zette de beveiliger hem de winkel uit. In het ziekenhuis bleek het slachtoffer behalve een kaakfractuur ook een gescheurd trommelvlies en oogbeschadiging te hebben opgelopen.

Volgens advocaat Plasman is er mogelijk ook door de klant geweld gebruikt. Onderzoek zal het precieze verloop van de gebeurtenis moeten uitwijzen.