ROTTERDAM - De Hilversumse zakenman René van den Berg is maandag in de Koepelgevangenis in Haarlem officieel aangehouden door justitie. De zakenman, bekend uit de tenniswereld, zit nu op strafrechtelijke gronden in voorlopige hechtenis. Dat heeft zijn curator A. van Hees woensdag bevestigd. Het Openbaar Ministerie verdenkt Van den Berg van oplichting en faillissementsfraude.

Van den Berg zit sinds eind juli vast. Hij zou 1400 beleggers hebben benadeeld voor ruim 123 miljoen euro, exclusief rente. Van den Berg zegde zijn cliënten hoge rentes toe, maar betaalde die van de leningen die hij van anderen ontving. Bedragen, in sommige gevallen miljoenen, werden contant betaald, zonder dat Van den Berg daar een administratie van bijhield. Volgens Van Hees ging het om een soort piramidespel.

De curator denkt dat Van den Berg mogelijk vlucht naar het buitenland als hij vrij komt. Bovendien zou Van den Berg bezittingen verzwijgen, niet meewerken aan de afwikkeling van zijn faillissement en onjuiste informatie aan de curator hebben verstrekt.