DEN HAAG - Minister Bomhoff van Volksgezondheid streeft er naar dat over twee jaar geen mensen meer overlijden die op een wachtlijst staan voor behandeling van hun levensbedreigende aandoening. "Daarop wil ik halverwege deze kabinetsperiode worden afgerekend", zei de vice-premier van de LPF zondag in de actualiteitenrubriek Netwerk.
Minister Bomhoff

Wijlen Pim Fortuyn, de grondlegger van de LPF, heeft steeds gezegd dat hij er op afgerekend zou willen worden dat aan het eind van de kabinetsperiode in 2006 patiënten niet meer zouden overlijden omdat ze niet snel genoeg worden geholpen.

Bomhoff liet doorschemeren dat hij van zijn "vriend" minister Hoogervorst van Financiën extra geld krijgt voor het terugdringen van de wachtlijsten op voorwaarde dat de efficiency in de zorg verbetert. Het hele kabinet is het er volgens hem over eens dat iedereen het hele jaar door recht op zorg heeft. "Ik heb Hoogervorst beloofd dat we efficiënter gaan werken, toen heeft hij beloofd dat we dat gaan waarmaken."

Bomhoff wil in samenwerking met de ziekenhuizen en zorgverzekeraars een eind maken aan de huidige praktijk dat ruim voor het eind van het jaar operatiekamers de deuren sluiten omdat het budget op is.