Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Dinsdag 2 juli: de nieuwe voorzitter van de Eerste Kamer is gekozen, koningin Máxima opent een programmeerschool en Rusland test een nieuwe luchtdoelraket.

VVD'er Jan Anthonie Bruijn wordt gefeliciteerd door zijn vader. De politicus is dinsdagmiddag verkozen tot voorzitter van de Eerste Kamer. (Foto: ANP)

Koningin Máxima bij de officiële opening van Coding College Codam. De Amsterdamse programmeerschool wil een oplossing bieden voor het tekort aan goed opgeleide programmeurs in het land. (Foto: Pro Shots)

Stephan E., die in Duitsland verdacht wordt van de moord op de Duitse regionale politicus Walter Lübcke, heeft volgens Duitse media zijn bekentenis ingetrokken. (Foto: AFP)

Een jongen speelt in het Chileense Santiago met een vliegtuigje, vlak voor een zonsverduistering in delen van Chili en Argentinië. (Foto: AFP)

SP'ers Murat Memis en Lilian Marijnissen verlaten de rechtbank van Antalya na de vrijspraak van Memis. De Eindhovense politicus werd verdacht van het maken van propaganda voor een terroristische organisatie en mocht in afwachting van zijn proces Turkije niet verlaten. (Foto: ANP)

Hongkongse agenten lopen langs het beschadigde parlementsgebouw. Honderden demonstranten vielen een dag eerder het pand binnen. (Foto: AFP)

Rusland test nieuwe luchtdoelraket in Kazachstan
46
Rusland test nieuwe luchtdoelraket in Kazachstan

Rusland heeft dinsdag een nieuwe luchtdoelraket gelanceerd op de militaire testlocatie Sary Shagan in Kazachstan.