STEIN - In het Limburgse Stein hebben onbekenden woensdagmiddag rond kwart voor drie een gewapende overval gepleegd op een geldtransportwagen. De mannen schoten gericht op de geldwagen, waarbij een van de twee inzittenden lichtgewond raakte, meldde de politie. Bij de overval werden ook explosieven gebruikt. De daders zijn nog spoorloos.

De politie reed rond vier uur na een achtervolging op de A2 een auto klem die echter niets met de overval te maken bleek te hebben. De daders zouden drie gemaskerde mannen zijn, gewapend met machinegeweren. Ze vluchtten in een personenauto. Later woensdag vond de politie in het Belgische Lummen een uitgebrande auto, waarmee de daders vermoedelijk gevlucht zijn. Die auto wordt momenteel onderzocht, aldus de politie. De daders zijn spoorloos.

Explosieven

De gewonde man is naar het ziekenhuis gebracht. De overval vond plaats op de rotonde van de Heerstraat kruising Heidekampstraat. Bij de overval werden een of meer explosieven gebruikt waardoor schade ontstond aan de achterzijde van de auto, aldus de politie. De daders hebben een tweede auto die ze bij de overval gebruikten om de geldwagen klem te rijden, in brand gestoken en achtergelaten.

De politie kon niet zeggen of er geld is buitgemaakt. Op de kop af elf weken geleden werd op praktisch dezelfde plek ook al een auto van geldnet overvallen. Die overval mislukte, maar de daders zijn nooit gepakt. AVRO's Opsporing Verzocht zond onlangs nog een reconstructie uit van deze eerdere overval in Stein.