RIJSWIJK - Een oude huisvriend van prins Bernhard heeft privé-foto's naar buiten gebracht waarop de prins te zien is met zijn twee buitenechtelijke dochters. Ze staan in het nieuwe nummer van het zakenblad Quote dat donderdag verschijnt en in De Telegraaf van woensdag. Voor zover bekend zijn het de eerste gepubliceerde foto's waarop Bernhard met deze beide dochters te zien is.

Op een paar foto's staat de prins met zijn vijfde dochter Alicia (1957) en zijn zesde dochter Alexia (1967). Een andere foto toont Alexia met haar moeder, het voormalige fotomodel Hélène Grinda en de prins. De Duitse graaf Rigo von Plauen heeft de foto's vrijgegeven.

Vakantiekiekjes

Het gaat om 'vakantiekiekjes' die zijn gemaakt in Porto Ecole, het vakantieadres van prins Bernhard en prinses Juliana. Volgens Von Plauen waren Alicia en Alexia geregeld te gast in de Italiaanse zomerresidentie. "Meestal als mammie, zoals Juliana door intimi genoemd werd, op paleis Soestdijk zat."

Volgens Quote ontstond de vriendschap tussen Bernhard de Duitse graaf in 1973 en troffen ze elkaar daarna diverse keren in de villa. "Alexia en haar moeder vond ik een beetje saai. Ze lazen de hele dag modebladen. Alicia is een leuke en intelligente vrouw."