Indonesisch meisje sterft mogelijk aan vogelgriep (video)

JAKARTA - Een vijfjarig Indonesisch meisje dat symptomen vertoonde van een besmetting met het vogelgriepvirus is woensdag overleden in een ziekenhuis in Jakarta. Ze is waarschijnlijk het vijfde dodelijke slachtoffer in Indonesië van een besmetting met het gevaarlijke H5N1-virus, dat eerder in Azië al tientallen mensenlevens eiste.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Volgens de Indonesische minister van Volksgezondheid kan er over een epidemie worden gesproken. "Deze gevallen zullen zich blijven voordoen zolang we de bron niet hebben vastgesteld".

In totaal liggen er nu nog vijf mensen in ziekenhuizen die mogelijk zijn besmet met vogelgriep. Een van de patiënten is een medewerker van een dierentuin in Jakarta die eerder deze week werd gesloten. In het dierenpark is vogelgriep vastgesteld bij negentien vogels. De regering in Jakarta heeft dinsdag al besloten massaal gevogelte te zullen gaan doden in gebieden waar het virus is vastgesteld.

Besmette kippen

Het betrokken virus kan mensen besmetten door contact met besmette kippen of andere vogels, maar tot dusver zijn er nog geen besmettingen vastgesteld van mens op mens.

De wereldgezondheidsorganisatie WHO is bevreesd voor een mutatie van het virus waardoor deze vorm van besmetting ook kan plaatshebben. Het probleem zou daarmee veel groter worden. De levens van mogelijk miljoenen mensen zouden dan in gevaar zijn.

Tip de redactie