AMSTERDAM - Agenten van de Amsterdamse politie zijn dinsdagavond beschoten toen ze een auto met vijf mannen aan de kant wilden zetten. Er raakte niemand gewond, aldus een woordvoerder van de politie.

Vier medewerkers van de financieel-economische recherche hielden de auto aan in de Waterschapstraat in Amsterdam-Osdorp. De inzittenden werden verdacht van een economisch delict. Nadat de rechercheurs de auto hadden tegengehouden, sprongen de vijf mannen uit de auto. Eén inzittende trok een vuurwapen en schoot minstens drie keer gericht op de agenten. De rechercheurs konden op tijd wegduiken. De verdachten wisten te ontkomen.

Klopjacht

De politie is een klopjacht begonnen naar de daders. De politie zette straten in de omgeving af in de hoop de mannen te vinden. Daarbij werden tuinen minutieus uitgekamd. Ook zette de politie een helikopter in.

Een televisieploeg van TweeVandaag was dinsdagavond toevallig opnamen aan het maken van het werk van de financieel-economische recherche in Amsterdam. Zij arriveerden een paar minuten na de schietpartij. Volgens de politie waren zij geen getuige van het incident. De cameraploeg kreeg uit voorzorg wel kogelwerende vesten uitgereikt.