UTRECHT - De Inspectie Jeugdzorg doet naar aanleiding van de eigen rapportages van de Bureaus Jeugdzorg Groningen en Noord-Holland geen aanvullend onderzoek naar het gezinsdrama in het Groningse Tolbert. Dat liet een woordvoerster van de inspectie dinsdag weten.

De 46-jarige Avi C. bracht begin augustus in Tolbert de kinderen van zijn vriendin, Darmaris (4) en Daniel (2), om het leven. De vrouw raakte hierbij gewond. Naar aanleiding van het drama bracht zowel het Bureau Jeugdzorg Groningen als het Bureau Jeugdzorg Noord-Holland rapport uit over het gezin aan de Inspectie Jeugdzorg.

Jeugdzorg Noord-Holland werd bij de zaak betrokken omdat de moeder en de kinderen enige jaren in Haarlem woonden voordat zij zich in Tolbert vestigden.

Tevreden

"We hebben de eigen rapportages van de twee instanties kritisch bekeken, maar zien geen reden voor aanvullend onderzoek", aldus de woordvoerster van de Inspectie Jeugdzorg. Ook een rapportage van de Raad van de Kinderbescherming over de zaak behoeft volgens de inspectie geen nader onderzoek. "We zijn hier erg tevreden over", aldus de woordvoerster.

De inspectie gaat op korte termijn met de twee Bureaus Jeugdzorg om de tafel om de zaak Tolbert te bespreken.