DEN BOSCH - Bureau Jeugdzorg in Den Bosch is boos op de politie omdat die weigert een landelijk opsporingsbericht uit te sturen over een vermiste, zwangere, verstandelijk gehandicapte vrouw. De 18-jarige vrouw is bijna een week zoek en staat alleen in enkele steden gesignaleerd omdat er aanwijzingen zijn dat ze daar is.

De vrouw leidt overdag een zwervend bestaan, maar verbleef 's nachts in de opvang in Den Bosch. Medewerkers van Jeugdzorg in Den Bosch zetten de vrouw vorige week woensdag op de trein naar Utrecht, waar ze een bezoek zou brengen aan haar pleegouders. Ze is daar nooit aangekomen.

Haar moeder en de hulpverleners maken zich grote zorgen omdat ze normaal gesproken geregeld belt, meldde een van hen dinsdag. Ze vrezen dat de vrouw in verkeerde handen is gevallen en hebben de politie daarom vorige week en deze week om hulp gevraagd. Over twee maanden verwacht de vrouw haar eerste kind.

"Zo lang er geen reden is om van een misdrijf uit te gaan, sturen we voor volwassenen geen nationaal opsporingsbericht uit", verklaarde een politiewoordvoerder dinsdag. Verstandelijk vermogen of omstandigheden zoals een zwangerschap doen er niet toe, aldus de zegsman. De politie benadrukt dat de vermissing verder alle aandacht krijgt.