AMSTERDAM - De beveiliger van een Albert Heijn-supermarkt in Amsterdam die een onschuldige klant een gebroken kaak sloeg, mag niet meer werken voor het supermarktconcern. Dat heeft Albert Heijn afgesproken met het beveiligingsbedrijf waar hij voor werkt, liet een woordvoerster dinsdag weten. "We hebben een pittig gesprek gevoerd met het beveiligingsbedrijf."

De 27-jarige bewaker van een AH-supermarkt aan het Lambertus Zijlplein in Amsterdam-Geuzenveld mishandelde vorige week een klant die gewoon had betaald. Hij vermoedde dat de man iets had gestolen en vroeg hem mee te komen naar de winkel. Daar ontstond een woordenwisseling waarbij de bewaker de nodige klappen uitdeelde.

Nadat de klant een bonnetje liet zien, zette de beveiliger hem de winkel uit. In het ziekenhuis bleek dat de man onder andere een gebroken kaak, gescheurd trommelvlies en een beschadigd oog had opgelopen.

Albert Heijn betreurt het incident. "We vinden het heel vervelend wat er is gebeurd. Ons beleid is dat er geen geweld wordt gebruikt tegen klanten." De beveiliger zit nog vast en wordt woensdag voorgeleid.