RAMALLAH - De Palestijnse leider Arafat heeft maandag in een toespraak voor het parlement gezegd dat hij alle vormen van terrorisme veroordeelt. Hij wees alle aanslagen op Palestijnse en Israëlische burgers af.

"Genoeg is genoeg", zei Arafat over het conflict tussen Israël en de Palestijnen in een vergadering van het Palestijnse parlement in de stad Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. Verder liet de Palestijnse leider weten dat hij zijn steentje wil bijdragen aan het bestrijding van het terrorisme.

Arafat beschuldigde Israël er wel van de Palestijnse aanslagen te gebruiken als een excuus om Palestijnse gebieden opnieuw te bezetten. "Na vijftig jaar strijd en bloedvergieten is het genoeg."

De Palestijnse leider bevestigde dat er in januari verkiezingen komen. "We zijn vastbesloten om begin volgend jaar democratische verkiezingen te houden." Kringen rond Arafat gaven al eerder aan dat de 73-jarige zich kandidaat zal stellen. Opiniepeilers geven hem ook veel kans.

Hij noemde hervormingen binnen de Palestijnse Autoriteit "erg belangrijk". Onder andere de Amerikaanse president Bush had daar al toe opgeroepen.