LOS ANGELES - De actualiteitenrubriek Netwerk heeft in de nacht van maandag op dinsdag in New York een internationale Emmy Award in de wacht gesleept voor de documentaire Terug naar Beslan. Het betrof de categorie Continuing News Coverages. De Emmy's zijn de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen.

De reportage is gemaakt door verslaggever Albert Reinders (NCRV) en correspondente Margreet ter Woerds. "Dit had ik absoluut niet verwacht", aldus een opgetogen Reinders.

De reportage Terug naar Beslan gaat over Bella Tubejeva, die teruggaat naar de plek waar op 1 september 2004 ruim 1100 kinderen en ouders in een school gegijzeld werden door Tsjetsjeense rebellen. Toen het Russische leger op 3 september ingreep, kwamen zeker 330 mensen om.

Tot de andere genomineerden behoorden een Braziliaanse en twee Britse documentaires, waarvan er één ook over 'Beslan' ging. Reinders: "Het is fantastisch nieuws, heel eervol. Een enorm compliment voor het werk dat ik samen met Margreet heb gedaan. Mensen van de organisatie van de Emmy's noemden onze reportage een aangrijpend en mooi verhaal."