ROTTERDAM - Een tweemotorig zakenvliegtuig van Dynamic Airlines is maandagochtend op Rotterdam Airport bij de start naast de baan terechtgekomen. Van de zeventien passagiers raakte er een licht gewond. De man is ter plaatse behandeld aan nekklachten.


Foto: Henri van Dijk | Het vliegtuigje moest worden geborgen voordat de baan weer kon worden vrijgegeven

Als gevolg van het ongeval was vanaf ongeveer 07.30 tot 13.40 uur geen vliegverkeer mogelijk op de Rotterdamse luchthaven. Het toestel, een turboprop Metroliner met bestemming Birmingham, lag naast de startbaan. Het vliegtuigje moest worden geborgen voordat de baan weer kon worden vrijgegeven.

Uitwijken

Vliegtuigen met bestemming Rotterdam weken gedurende de bergingswerkzaamheden uit naar Schiphol en Antwerpen. Dynamic Airlines is een Nederlandse chartermaatschappij die gespecialiseerd is in zakenreizen.

Aanvankelijk werd gemeld dat er sprake was van brand in een van de twee motoren, maar dat was niet het geval, aldus een woordvoerster van de luchthaven. Wel heeft de brandweer de motoren nat gehouden nadat het toestel in het gras was beland.

Technisch mankement

Een woordvoerder van het Korps landelijk politiediensten zei dat het toestel mogelijk van de baan is geraakt door een technisch mankement. Een onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. De weersomstandigheden waren goed tijdens de start. Aan boord waren behalve de zeventien passagiers ook drie bemanningsleden.