AMSTERDAM - Een paar duizend mensen protesteren zaterdag op de Dam in Amsterdam tegen de groeiende spanningen tussen allochtonen en autochtonen, moslims en niet-moslims. Dat is volgens hen het gevolg van de "negatieve toonzetting van het huidige kabinetsbeleid".

Bekijk video: Modem/ Breedband


Foto: Han de Looper | Mohammed Rabbae spreekt tijdens demonstratie

Samen met de dreiging van terrorisme leidt dit tot ontwrichting van de Nederlandse samenleving, stellen de betogers. Ze roepen op tot een "vreedzaam en fatsoenlijk Nederland, waar een ieder in vrijheid en veiligheid kan leven".

'Genoeg is Genoeg'

De manifestatie 'Genoeg is Genoeg ' is een initiatief van 32 minderheidsorganisaties, zoals het Nederlands Centrum Buitenlanders , Ander Joods Geluid en de Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland . Zij willen de krachten bundelen met werkgeversorganisaties, vakbonden en politieke en religieuze stromingen om het in hun ogen "falend integratiebeleid" van minister Verdonk te stoppen.

Optredens

Uit het hele land zijn zestig bussen met actievoerders richting Amsterdam vertrokken. Naast optredens van artiesten als Raymtzer en de cabaretière Funda Müjde zijn er toespraken van politici. Onder anderen GroenLinks-leider Femke Halsema en PvdA-partijvoorzitter Ruud Koole houden het woord. Een vrouw, een vluchteling, een jongere en een allochtoon leggen een korte verklaring af. De manifestatie op de Dam eindigt om 17.00 uur.