ROTTERDAM - De Nationale Recherche heeft dinsdag een sporttas met 65 handgranaten in beslag genomen in een kelderbox van een woning in Rotterdam. In de tas zaten verder nog vier blokken springstof, een ontstekingmechanisme met tijdschakelaars, twee slagpijpjes en vijf patronen. In verband met deze vondst hield de politie vier verdachten aan, drie mannen en een vrouw.

Dat heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag laten weten. Een van de gearresteerde mannen heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. De andere verdachten komen uit Rotterdam. Op maandag greep de politie al op heterdaad in bij de invoer van twee vuurwapens in Nederland.

De Nationale Recherche begon in augustus een onderzoek naar de internationale handel in wapens en munitie. Dat leidde vorige maand in Kroatië tot de onderschepping van een wapentransport van acht pistolen, een pistoolmitrailleur, verschillende geluiddempers en een grote hoeveelheid munitie, meldt het landelijk parket. Ook die zending was vermoedelijk naar Nederland onderweg.