ZEIST - De politie van Utrecht heeft vrijdagavond 25 tips binnengekregen over een vermist gezin uit Zeist dat al zeker een maand spoorloos is. Dat liet een woordvoerder van de politie vrijdag weten. De tips kwamen binnen na een oproep van de politie in het programma Tros Vermist.

Eerder deze week kwamen er al 35 tips over het verdwenen gezin binnen waardoor het totaal nu op zestig komt. Volgens de politiewoordvoerder zijn verscheidene van de nieuwe tips afkomstig uit het zuidwesten van Nederland.

"Er zit nog geen heel concrete informatie tussen over de verblijfplaats van de familie maar we onderzoeken de binnengekomen gegevens de komende dagen", aldus de woordvoerder.

Foto's

Vrijdagmiddag gaf de politie al de foto's van de vier minderjarige meisjes van het gezin vrij. De dochters in de leeftijd van 9 tot 15 jaar zouden in augustus uit huis moeten worden geplaatst en onder toezicht worden gesteld van de Stichting Gereformeerd Jeugdwelzijn (SGJ). Toen deze stichting contact opnam met de ouders, bleek het gezin verdwenen. De twee zonen van de familie van 16 en 17 jaar oud werden al eerder onder toezicht van de SGJ gesteld.

De vader, moeder en vier dochters zijn al meer dan een maand spoorloos. Hoewel er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf, is de politie ongerust. Dinsdag vroeg de politie het publiek om hulp.

Gaslek

De politie was op 11 augustus bij de woning van het gezin, toen agenten reageerden op een melding van een gaslek. Het lek bleek met opzet veroorzaakt. Een door de ouders gehuurde auto, die op 13 augustus moest worden ingeleverd bij het huurbedrijf, werd niet teruggebracht.

Mogelijk bestaat er een verband tussen de verdwijning en aangiften tegen de vader wegens oplichting. De man heeft een rijschool.