AMSTERDAM - Politie en justitie hebben vrijdag nog geen spoor van de drie mannen die betrokken waren bij de ontvoering van Claudia Melchers. "We hebben niemand gevonden", verklaarde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam. Zowel politie en justitie als de familie wezen suggesties ferm van de hand dat Claudia Melchers of haar omgeving betrokken is bij drugshandel.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De Amsterdamse politie kreeg 72 tips binnen na een oproep van recherchechef W. Woelders donderdagmiddag. Het rechercheteam is druk doende alle binnengekomen tips op bruikbaarheid te bekijken. "Na een eerste inventarisatie blijkt een aantal daarvan geschikt om er verder op te rechercheren", liet de politie weten.

Rechercheteam

Politie en justitie zijn nog met man en macht op zoek naar de ontvoerders. De politie heeft een zestig man tellend rechercheteam samengesteld en het parket in Amsterdam heeft twee officieren van justitie op de zaak gezet. "We zullen breed en alles onderzoeken", aldus het OM.

Diverse deskundigen binnen de politie stelden donderdag dat de ontvoering van Claudia Melchers bijna zeker te maken moet hebben met enige betrokkenheid van de familie bij drugshandel. De kidnappers eisten 300 kilo cocaïne. "De familie Melchers is geschokt door de vele onjuiste en kwetsende speculaties over een mogelijke betrokkenheid van de familie met drugshandel", reageerde de familie via een persverklaring.

Cocaïne

De familie benadrukte donderdag al dat zij geen enkel contact hebben gehad met de daders en dat er geen losgeld of goederen zijn geleverd. Een woordvoerder van de familie sprak vrijdag in het Radio 1 Journaal van een "idiote eis van 300 kilo cocaïne" en een "absurde zaak". "Waar moet je in vredesnaam 300 kilo vandaan halen?"

Ook politie en het OM kwamen met een verklaring. "Tot nu toe is er geen enkele aanwijzing gevonden dat de familie betrokken is bij drugshandel, noch dat de familieleden van het slachtoffer enig contact hebben gehad met de ontvoerders."

Melchers

Het grootschalige onderzoek richt zich volgens de politie op het vinden van de daders van de gewelddadige ontvoering. Claudia Melchers en haar familie spreken voorlopig niet met de pers over de ontvoeringszaak. Ze verblijven momenteel op een geheim adres en de politie doet het verzoek hun privacy te respecteren. De woordvoerder van de familie zei dat het goed gaat met het slachtoffer. "Het is een sterke vrouw. Ze heeft fysiek niet al te veel schadelijke gevolgen ondervonden."

De politie is op zoek naar drie mannen die Melchers maandagavond hebben ontvoerd uit haar woning in Amsterdam Oud-Zuid. Twee komen vermoedelijk uit Zuid-Amerika en de ander betreft een negroïde man. De kidnappers lieten Melchers donderdag kort na middernacht vrij in Arnhem.