AMSTERDAM - De familie van de ontvoerde Amsterdamse vrouw Claudia Melchers is betrokken bij drugshandel. Dat melden verschillende media, waaronder RTV Noord-Holland. De regionale omroep baseert zich op bronnen binnen de politie. In de ontvoeringszaak werd geen losgeld gevraagd, maar 300 kilogram cocaïne. Dat is uiterst ongewoon, zeggen agenten.

De omroep meldt dat er waarschijnlijk iets is misgegaan met een deal, waardoor de drie mannen, die de miljonairsdochter Melchers maandag meenamen, snel aan cocaïne moesten komen. "Het is zeker niet ongewoon dat iemand wordt ontvoerd om een partij drugs terug te krijgen", zegt een van de bronnen tegen de omroep.

Melchers werd maandagavond in haar woning in Amsterdam met een vuurwapen bedreigd en meegenomen. De daders zijn vermoedelijk mannen van Zuid-Amerikaanse afkomst. In een brief die de ontvoerders achterlieten eisten ze 300 kilogram cocaïne. Donderdag werd de vrouw in een park in Arnhem vrijgelaten. Het is onbekend of aan de eis is tegemoetgekomen.

Een team van zestig rechercheurs onderzoekt de zaak.